November update: Tips voor het maken van de juiste backup.

Tegenwoordig maken we samen allemaal gebruik van de “Cloud”.  Helaas is gebleken dat het maken van een goede backup een steeds minder besproken onderwerp is.  Als gebruiker van een Cloud-oplossing gaan we er eigenlijk vanuit dat een goede backup toch wel goed zit.
Alleen is dit vaak niet het geval. Daarom komen wij in deze blog met de volgende tips:

  • Maakt u gebruik van Microsoft 365, dan is het verstandig om eens te kijken naar DropSuite backup. DropSuite backup is een cloud-based solution waarmee u automatische backups kunt maken van al uw Microsoft 365 accounts, OneDrive en Sharepoint-bestanden, maar ook van al uw e-mail en agenda-data en gesprekken die u in Teams heeft gevoerd.  DropSuite backup kunt u via de Livechat bij ons aanvragen en is te bestellen vanaf €3,- per seat.
  • Of u nu gebruik maakt van een laptop of desktop computer, Acronis Cyber Protect Home Office premium is dan voor u de perfecte oplossing. Met de oplossing van Acronis zorgt u voor een dagelijkse volledige kopie van uw device, opgeslagen in de Cloud.  Hierbij heeft u de keuze uit 250 GB of 1 TB opslag.  Wij hebben licenties beschikbaar voor 1, 3 of 5 computers.  Ook deze licenties zijn via onze LiveChat te bestellen. Dit kan al vanaf €90,- per jaar inclusief BTW.
  • Beschikt u over een Synology NAS? Dan raden wij u aan om eens te kijken naar Data Deposit Box. Licenties hiervoor zijn via ons al te bestellen vanaf €0,10 per GB.
Windows 365 
 
Windows 365 Cloud PC is een cloudoplossing ontworpen voor het hybride bedrijfsleven. De Cloud PC maakt werken op afstand of op een flexplek eenvoudig, doordat je overal toegang hebt tot jouw Cloud werkplek en data. Het enige wat je nodig hebt is een apparaat met internetverbinding.
Windows 365 is een virtual desktop infrastructure (VDI)-oplossing die draait in de Cloud. De oplossing biedt een volledige ervaring van Windows 10 en Windows 11, ongeacht locatie of apparaat. Jouw klanten streamen hiermee alle gepersonaliseerde applicaties, tools, data en instellingen vanuit de cloud naar hun persoonlijke apparaten. De oplossing is toepasbaar op Windows-, Mac-, iPad-, Linux- en Android-apparaten.
De cloudoplossing is gebouwd op Azure Virtual Desktop. Dankzij de desktopvirtualisatie van AVD staat alle data veilig centraal opgeslagen en hebben apparaten geen extra geheugen nodig om er een werkplek op te draaien. Windows 365 is toegankelijk via de webbrowser of de Remote Desktop-app van Microsoft. Zo hebben je klanten altijd en overal toegang tot de virtuele werkplek, ongeacht welk apparaat zij gebruiken, zolang er maar een internetverbinding is.
Doordat alle data in de Cloud wordt opgeslagen en niet op een lokaal apparaat, is de data veiliger en makkelijker te controleren. Gestolen of verloren apparaten vormen hierdoor geen veiligheidsrisico’s voor bedrijven.
De Windows 365 omgeving is compleet geïntegreerd met Microsoft Endpoint Manager. Dit maakt het voor de IT-beheerder makkelijker om deze virtuele werkplekken te beheren en te beveiligen.
Bij elke Windows 365 licentie kunnen de benodigde prestaties toegekend worden per gebruiker, waarmee de kracht van de Cloud PC wordt bepaald. Zo kunnen de kosten laag blijven, terwijl je wel de flexibiliteit hebt om te up- en downgraden.
Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.