Haal het beste uit jou WordPress!

Het is algemeen bekend dat snelheid van groot belang is voor jou WordPress. Niet alleen voor gebruikersgemak maar ook de positie in Google wordt hier door bepaald. De WordPress experts van PC Patrol zien het als hun plicht om onze klanten hier vergaand in te ondersteunen.  Klanten die ons hiervoor al hebben benaderd hebben dit ook al ervaren! In deze blog geven wij een paar tips om de snelheid van jou blog / website op te voeren en geven wij inzicht in onze mogelijkheden.  Heb je daarna nog vragen, wil je meer informatie of zou je graag maandelijks meer tips ontvangen ? Stel ze gerust of meld u aan voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina!

 1. Test je Website
  Middels Google Webmaster Tools / Insights, Pingdom.com of bijvoorbeeld Gmetrix krijg je vaak en snel inzicht waar jouw website op vastloopt. Bijvoorbeeld CSS & Javascript (tip3) of veel te grote afbeeldingen (tip 4).
 2. Let op Plugin gebruik
  Er zijn duizenden plugins beschikbaar voor WordPress. Je kan plugins bouwen, maar niet iedereen houdt rekening met de gevolgen voor bijvoorbeeld de snelheid. Plugins waarvan we weten dat ze flinke impact hebben op de snelheid van je WordPress website zijn o.a.;
  – Google-sitemap-generator
  – Google-XML-sitemaps-with-multisite-support
  – Broken Link Checker
  Heb je enorme vertraging in je WordPress site? Disable je plugins één voor één. Je komt er snel genoeg achter welke de meeste impact heeft. Let ook op het aantal plugins dat je gebruik. Een vuistregel is het gebruik tot maximaal 10 plugins.
 3. Minimaliseer Javascript & CSS bestanden
  Als je een website gebruikt om je snelheid te testen, geven deze ook al verbeterpunten aan. Vaak zul je daarbij de melding krijgen dat je de Javascript & CSS moet verkleinen. Plugins als bijv. Autoptimize of W3totalcache kunnen dit voor je doen. Je kunt dit ook zelf doen aan de hand van de richtlijnen van Google.
 4. Let op de Grote van je afbeeldingen
  Even snel een foto op de website zetten, vaak gebeurdt dit zonder rekening te houden met de grootte ervan. Toch is het heel belangrijk om daar rekening mee te houden. Verklein je afbeeldingen dus tot de grootte waarop ze op de website komen te staan. Er zijn ook plugins beschikbaar die je daarbij kunnen helpen zoals bijvoorbeeld WP Smush.
 5. Gebruik Redis!
  Wij bieden u je de mogelijkheid om op een eenvoudige en snelle manier gebruik te maken van Redis binnen jou WordPress omgeving. Je leest het in ons artikel “Hoe activeer je Redis binnen WordPress“. Loop je tegen problemen aan ? Dan helpen we je graag verder!

Wil je meer tips ontvangen in jou mailbox ? Meld je dan onderaan deze pagina aan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke nieuwtjes! Tips en Tricks!