Registreer jouw perfecte domeinnaam vandaag nog!

Vind de ideale naam voor jouw online identiteit en zet jouw ideeën in beweging

.nl
.com
.be
.eu
.de
.nu
.net
.org
.shop

Wat is een domeinnaam ?

Een domeinnaam is een uniek adres op het internet dat wordt gebruikt om een specifieke website te identificeren. Het bestaat uit een naam, bijvoorbeeld “mijnsite”, gevolgd door een top-level domein (TLD) zoals “.com”, “.org”, “.nl”, enzovoort. Samen vormen deze elementen de unieke identificatie van een website. Domeinnamen worden gebruikt om gemakkelijk toegang te krijgen tot websites zonder dat gebruikers de numerieke IP-adressen van de servers hoeven te onthouden. Ze zijn van cruciaal belang voor het opbouwen van een online aanwezigheid en het identificeren van een merk, bedrijf of organisatie op het internet.

Wat is een domeinextensie (TLD)?

Een domeinextensie, ook wel bekend als top-level domein (TLD), is het laatste deel van een domeinnaam in de URL van een website. Het geeft informatie over het type organisatie of de geografische locatie van de website. Daarnaast zijn er ook landcodes (ccTLD’s) die specifiek zijn voor bepaalde landen of gebieden, zoals .nl voor Nederland, .uk voor het Verenigd Koninkrijk, en .de voor Duitsland.

Domeinextensies helpen om websites te categoriseren en geven gebruikers een idee van wat ze kunnen verwachten wanneer ze een bepaalde website bezoeken.