Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen

Domein monitoring activeren

In de huidige digitale wereld is het hebben van een goed functionerende website essentieel voor bedrijven en individuen. Een website die down is of niet goed functioneert kan leiden tot frustratie bij bezoekers, verlies van klanten en zelfs een slechte reputatie voor het bedrijf. Het is daarom van cruciaal belang om uw website voortdurend te monitoren en snel te kunnen ingrijpen als er problemen optreden.

Onze website monitoring service biedt een eenvoudige en effectieve manier om uw website te monitoren en ervoor te zorgen dat deze te allen tijde beschikbaar en veilig is. We controleren uw website regelmatig om te zien of deze up of down is, en tonen u direct een waarschuwing als er problemen optreden. Dit betekent dat u snel kunt reageren en ervoor kunt zorgen dat uw website snel weer beschikbaar is voor uw bezoekers.

Een ander belangrijk aspect van website monitoring is de beveiliging. Met onze service controleren we of uw website een SSL-certificaat heeft en of deze geldig is. SSL-certificaten zijn belangrijk omdat ze ervoor zorgen dat de gegevens die worden verzonden tussen de website en de bezoeker worden versleuteld, wat betekent dat deze niet kunnen worden gelezen door derden. Een verlopen of ongeldig SSL-certificaat kan echter leiden tot beveiligingsproblemen en kan ook uw website schaden.

Onze website monitoring service controleert niet alleen of uw SSL-certificaat up-to-date is, maar we laten u ook weten wanneer het certificaat verloopt. Dit betekent dat u voldoende tijd heeft om het certificaat te vernieuwen voordat het verloopt en ervoor te zorgen dat uw website te allen tijde veilig blijft voor uw bezoekers.

Hoe activeer ik deze service ?
Om de monitoring service te activeren doet u het volgende: 

Login op https://klanten.pcpatrol.nl
Ga dan naar “Diensten” -> “Domeinen”
Selecteer de domein waarvoor u de monitoring wilt activeren.

U bent nu op de detail pagina van de domeinnaam aangekomen. Om de dienst te activeren klikt u het opties menu open en kiest u voor monitoring activeren.