September update: Microsoft 365 prijsverhoging

Microsoft heeft vorige maand de nieuwe prijzen voor Microsoft 365 bekendgemaakt. En wat blijkt: die prijzen zijn behoorlijk hard gestegen. Microsoft 365 wordt omschreven als een verzameling internetdiensten, die je thuis, op school of op kantoor gebruikt. De diensten bestaan uit websites, maar ook uit applicaties die je op eigen of aangeleverde apparaten installeert. Dit was voorheen Office 365.
Microsoft verhoogt volgend jaar voor het eerst sinds 2011 de prijzen van zijn Microsoft 365-abonnementen voor bedrijven. Het gaat om prijsstijgingen van zo’n 10 tot 25 procent.
Er zijn op dit moment geen prijsveranderingen voor Microsoft 365 voor consumenten en het onderwijs, meldt Microsoft.
De hogere prijs past volgens Microsoft bij de ‘gestegen waarde’ van Microsoft 365 voor gebruikers. Het abonnement biedt nu ook toegang tot de communicatie-app Teams, de Whiteboard-app voor samenwerken en SharePoint voor het delen van bestanden. Ook heeft Microsoft naar eigen zeggen de afgelopen tien jaar veel geïnvesteerd in de beveiliging van het abonnement en innovaties op het gebied van onder meer kunstmatige intelligentie.
Voor bedrijven gelden de nieuwe prijzen per 1 maart 2022. De prijzen worden wereldwijd verhoogd, maar verschillen per regio. De nieuwe Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend en volgen later! 
Wij berichten hier uiteraart over zodra wij hier meer nieuws over hebben ontvangen van onze leverancier.

Administratieve wijzigingen

Om onze verkoopprijzen zo laag mogelijk te houden verrichten wij jaarlijks diverse administratieve wijzigingen om onze kosten zo laag mogelijk te houden. Normaal merkt u hier nooit iets van maar deze keer is dat anders. Wegens administratieve redenen hebben wij ervoor gekozen om niet meer te factureren vanaf het moment van aanschaf van uw product of dienst, maar om te factureren op twee vaste dagen per maand.  Vanaf oktober gaan wij daarom twee keer per maand factureren, namelijk op de 1e en 15e van de maand.
Onze incasso momenten zullen hier vervolgens ook op worden aangepast.
 
NIEUW: Domeinprijs synchronisatie bot
 
Een van de veel gevraagde functies waar we de afgelopen periode aan hebben gewerkt is een automatische synchronisatie van onze verkoopprijzen voor domeinnamen.
Zoals vele van jullie weten zijn wij niet zelf rechtstreeks registrar, maar bieden wij wel domeinregistraties aan. Vanaf vandaag is onze prijssynchronisatie bot live en zorgt deze voor een dagelijkse synchronisatie van onze verkoop prijzen met onze leverancier.
Zodra wij dus een inkoop voordeel ontvangen wordt deze automatisch aan u doorgerekend.
Hierdoor profiteert u van de goedkoopste domeinnaam prijzen van dat moment, zowel bij aanschaf van een nieuwe domeinnaam als bij verlenging van een domeinnaam die al via ons geregistreerd is.
Heeft u het idee dat er extensies ontbreken waarnaar u opzoek bent? Stuurt u ons dan een berichtje via de live chat of per mail naar helpdesk@pcpatrol.nl en wij voeren de extensie zo snel mogelijk toe aan onze bestelformulieren.