Het belang van backup’s!

Tegenwoordig in de digitale wereld is een backup van jou informatie steeds belangrijker.  Iedereen heeft een telefoon, laptop of tablet waar voor hem of haar hele belangrijke informatie op staat. Of het nu gaat om foto’s van je familie of pas geboren dochtertje. Telefoonnummers van klanten, belangrijke e-mails. Het is allemaal informatie die je niet zou willen verliezen. Daarom is een backup tegenwoordig steeds belangrijker.

Bij PC Patrol zijn backups heel belangrijk. Daarom geven wij jullie graag 4 tips om beter met jullie backups om te kunnen gaan.

 1. Controleer maandelijks de backup locatie.
  Bewaar ten alle tijden backup bestanden buiten de deur. Op het moment dat je tegen een inbraak, een brand of een apparaat wat op leeftijd is en niet meer werkt aanloopt. Dan is het vaak te laat om de bestanden terug te kunnen halen.  
 2. Plaats alleen “echt” belangrijke informatie in de backup procedure.
  Plaats alleen echt belangrijke informatie in de backups.  Belangrijke bedrijfsgegevens die niet verloren mogen gaan. Foto’s van overleden familie die je niet wil verliezen etc. Overbodige informatie als films van jou favoriete acteur slurpen overbodige ruimte op zodat je de echt belangrijke informatie niet meer kunt opslaan.
 3. Bepaal een goede locatie voor uw backups.
  Vaak merken wij dat de gewone “huis, tuin en keuken” backups gedaan worden op een externe harddisk die gekocht is in een elektronica zaak.  Het grote probleem hiervan is dat het nog steeds een product is dat je “fysiek” kunt vasthouden. Waardoor het dus ten alle tijden kapot kan gaan of gestolen kan worden. Vaak worden deze schijven bewaard binnen in huis, waar ze op een bepaald moment zo vol zitten met stof of zo weinig gebruikt worden dat ze daadwerkelijk niet meer werken. Ons advies is om ten alle tijden backups te maken en buiten de deur te bewaren. Tegenwoordig heb je hier heel veel oplossingen voor zoals: OneDrive van Microsoft. Google Drive van Google of Stack van TransIP.
 4. Maak tijdig backups.
  Vaak lopen wij tegen het probleem aan dat mensen veel te laat backups maken.  Zo zie je wel eens dat er een nieuwe update van een Operating System uitkomt en dat je niet meer kunt updaten omdat je harddisk volzit.  Vaak proberen mensen dan toch te updaten. Dit zorgt er dan vaak voor dat de hele computer niet meer werkt :(.