Google past Gmail App aan voor iPhone X en externe e-mail adressen.

Het scherm met de oren.

Bij Google wordt er momenteel druk gewerkt om diverse iOS-apps bij te werken met de nieuwe functies. Eerder kregen al Waze, Google Maps, Home, Drive, Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Foto’s, Translate en de algemene Google-app een update voor het 5,8-inch scherm met ‘oren’. Een van de achterblijvers binnen de familie was toch wel Gmail. Deze app heeft nog geen update gehad. Tot vandaag! Waarschijnlijk heeft dit te maken met een veel gevraagde nieuwe functie die recent is toegevoegd. Namelijk ondersteuning voor IMAP-mailboxen, ook al zijn ze niet van Google zelf.

iPhone X

Dankzij het langere scherm kun je in Gmail op de iPhone X meer berichten tegelijk zien, terwijl de knoppen nog wel bereikbaar blijven. Aan de onderkant van het scherm is nog steeds de oude vertrouwde rode knop te vinden om een nieuw bericht te maken.
Binnen de nieuwe versie van de app houden zowel de zoekknop als het hamburgermenu hun gebruikelijke plek, boven in het scherm.

Zwarte balken

Dankzij de meest recente update zijn de zwarte balken boven- en onderin het scherm verdwenen en dat is een hele fijne ontwikkeling.  Mede dat voorheen de knoppen wat raar gecentreerd stonden.

Heb je geen iPhone X, dan biedt deze update ook een handige nieuwe functie, namelijk de mogelijkheid om externe e-mailaccounts te gebruiken. Dit zijn e-mailaccounts die niet van Gmail of Google zelf zijn. Je kunt elk type e-mailaccount toevoegen dat aan het IMAP-protocol voldoet. Sinds afgelopen oktober is Google deze functie al aan het testen, maar nu is het beschikbaar voor iedereen. Het kan een extra reden zijn om Apple’s eigen Mail-app (waarin ook accounts van meerdere aanbieders mogelijk zijn) aan de kant te zetten.