Fix voor ChaiOS-bug komt volgende week in iOS-update

ChaiOS-Bug

In de zesde beta van iOS 11.2.5 werd de ChaiOS-bug gisteren al gelost. Maar voor gewone gebruikers moet er ook nog een oplossing komen. Die zal volgende week beschikbaar zijn, want Apple gaat dan een update voor iOS uitbrengen met daarin een ChaiOS-fix.

Github

De website die de bug dit veroorzaakte stond op Github en gebruikte een kwetsbaarheid waarbij een enorm lange tag optrad. Als de Berichten-app op je iPhone of iPad die probeerde te openen crashte de app of bleef hangen, zodat je je toestel moest herstarten.
Om dit probleem op te kunnen lossen moet je het betreffende gesprek weggooien in iMessage. Ook in Safari en Chrome kan het probleem optreden.

De link naar de pagina op Github is inmiddels offline gehaald. Wel kan dezelfde truc nog opnieuw worden toegepast met linkjes die naar andere websites gaan.
Dat Apple nu belooft dat er ‘volgende week’ een fix komt, betekent waarschijnlijk dat dan ook iOS 11.2.5 uitkomt, een kleine update die Apple al een tijdlang aan het testen is. Daarnaast wachten gebruikers nog op een ChaiOS-fix voor macOS.