7 redenen om WordPress zelf te hosten

 

In deze blog gaan we in op 7 redenen waarom het slimmer is om WordPress zelf te gaan hosten.

WordPress hosting opties.

Momenteel zijn er 3 bekende hosting oplossingen voor WordPress:

  1. Shared web hosting
  2. Managed WordPress hosting
  3. Do het zelf hosting ūüôā

WordPress hosting bestellen

7 redenen.

Maar waarom is het nou zo handig om zelf WordPress te gaan hosten.

  • Niveau omhoog

Als u zich nog niet comfortabel voelt bij het beheren van uw eigen server, is verreweg de beste reden om zelf WordPress te hosten iets nieuws te leren.

Begin met een laagrisico-site zoals een persoonlijke blog, ga door onze Hosting WordPress Yourself-serie en kijk wat er gebeurt. Als het je lukt om het te doorstaan, zul je veel beter begrijpen hoe je een server instelt voor het hosten van WordPress. En na 6-12 maanden na het hosten van uw eigen site, zult u vertrouwen hebben om een andere site te hosten.

Na verloop van tijd bent u klaar om de volgende stap te zetten en een site met een iets hoger risico te hosten, zoals een brochure voor klanten. Met elke site die u host en elke dag die voorbijgaat, heeft u zelfvertrouwen. Binnenkort zal je een app zoals SpinupWP gebruiken om snel meer servers te laten draaien en je te helpen ze te onderhouden.

  • Pagina snelheid

Tijd is geld en nergens is dat meer waar dan e-commerce. Als u een WooCommerce-winkel gebruikt, moeten uw pagina’s binnen 300 milliseconden worden geladen, anders laat u geld op tafel liggen.

Door WordPress zelf te hosten, hebt u controle over het aanpassen van de cachingregels en het optimaliseren van uw sites op serverniveau. En je kunt een toegewezen CPU en geheugen hebben die niet met iemand anders worden gedeeld.

Met gedeelde webhosting en enkele beheerde WordPress-hosts kunt u vertragingen ervaren doordat andere klanten op het platform meer dan hun redelijke aandeel aan CPU- en geheugenbronnen gebruiken.

  • Kosten

Beheerde WordPress-hosting is duur. Je kunt verwachten dat je ‚ā¨¬† 400 per jaar uitgeeft voor slechts √©√©n site en meer dan ‚ā¨ 1.200 / jaar voor 2-5 sites. En dat veronderstelt maar dat je matig verkeer hebt. Als u veel verkeer heeft, kosten de ballon. Hoe meer sites en hoe meer verkeer u heeft, hoe duurder het wordt.

Met uw eigen server kunt u zoveel sites als u wilt met zoveel verkeer als het aankan (wat waarschijnlijk veel meer is dan u zou denken). Als u enkele tientallen brochuresites hebt die zelden worden bijgewerkt en de volledige pagina caching is ingeschakeld, kunt u ze eenvoudig allemaal op een VPS van ‚ā¨¬† 10 / maand plaatsen en veel verkeer zonder problemen afhandelen.

Als je het gemak en de hulp wilt die een app als SpinupWP biedt, stijgen je kosten slechts ‚ā¨¬† 12 extra per maand.

Gedeelde webhosting is goedkoop, maar in beide betekenissen van het woord. Natuurlijk, het is goedkoop, maar u krijgt waar u voor betaalt: concurreren met andere klanten voor serverbronnen en ondersteuning die niet erg technisch of nuttig is.

  • Volledig beheer

Een van de grootste voordelen van een eigen server is dat u de volledige controle hebt. Je hebt root-toegang om te doen wat je maar wilt op de server.

Wilt u een PHP-extensie installeren? Doe het.

Bedenk dat het aanpassen van de cachingregels uw site sneller maakt? Zeker proberen dat.

Wil je een leuke kleine Go-app installeren die je op GitHub hebt gevonden? Ga je gang.

Maar natuurlijk, met grote kracht komt grote verantwoordelijkheid.

Hoe meer aanpassingen, hoe meer u nodig hebt om bij te houden en bij te houden voor de volgende keer dat u de server opnieuw opbouwt.

Velen zouden zeggen dat volledige controle evenzeer een nadeel is als een voordeel. Dat een voordeel van gedeelde en beheerde WordPress-hosting is dat u niet in de verleiding komt om aanpassingen te maken, zodat u gedwongen bent dingen eenvoudig te houden. Maar wat is simpel aan een lage conversieratio en het achterlaten van geld op tafel?

De realiteit is dat uw hostingomgeving wordt beperkt door beheerde WordPress-hosts. Velen bieden zelfs geen SSH-toegang of hebben geen ondersteuning voor Git.

  • Simpel zorgt voor stabiliteit.

Een enkele VPS die is geconfigureerd om een ‚Äč‚Äčenkele WordPress-site met standaard Ubuntu-pakketten te hosten, is de eenvoudigste en meest stabiele manier die ik ken om WordPress-sites te hosten. Het is een beproefde set-up die gemakkelijk te begrijpen en te onderhouden is.

De grootste fout in deze opstelling is een gebrek aan redundantie. Al je eieren zitten in één mand. Als uw server uitvalt, is uw site leeg totdat u hem weer kunt back-uppen.

Meestal leidt dit ertoe dat mensen serverclusters verkennen, waarbij aanvragen voor uw site door meerdere servers worden aangeboden en als een server uitvalt, blijven de rest verzoeken dienen. Ik hoorde voor het eerst over clustering in 2004 en het was spannend. Het klonk als het perfecte systeem. Maar in de praktijk zijn het veel meer bewegende delen, moeilijker te onderhouden en ontstaan ‚Äč‚Äčer meer problemen. Om nog maar te zwijgen over veel duurder.

Veel beheerde WordPress-hosts over de geavanceerde technologie die ze hebben ingebouwd in hun geclusterde platforms en hun redundantie. Maar ik weet zeker dat het niet zo betrouwbaar is als ze zeggen, en waarschijnlijk niet zo betrouwbaar als een saaie ‘single single VPS.

In mijn ervaring met het ontvangen van VPS’s in de afgelopen zeven jaar, is een VPS-downgang een zeldzame gebeurtenis en niet de moeite waard om ertegen te beschermen. DigitalOcean, Linode en andere VPS-providers zijn ongelooflijk goed in het voorkomen van downtime als gevolg van fysieke hardwarestoringen. Sterker nog, ik heb het zelf niet ervaren.

De veel voorkomende oorzaak van downtime die ik vele malen heb doorstaan, zijn problemen op netwerkniveau. Sterker nog, deze site ondervond enige downtime slechts een paar weken geleden vanwege verbindingsproblemen bij het Newark datacenter van Linode, waar onze VPS zich bevindt. Hoewel de diagnose van het probleem niet doorslaggevend was, is het erg interessant en laat het zien hoe complex de onderliggende netwerkinfrastructuur is voordat je zelfs op serverniveau komt.

Een cluster is meestal binnen één datacenter opgezet, dus het zal u niet van een netwerkprobleem redden. En een cluster met meerdere datacenters zou nog complexer en fragieler zijn en waarschijnlijk meer downtime veroorzaken dan de netwerkproblemen waar het zich tegen beschermt.

Uiteindelijk moet je gewoon accepteren dat zelfs Twitter, Google en Facebook enige downtime ervaren en jij ook.

  • Handen af van mijn server!

De webhostingindustrie en de meeste webhosts zijn constant bezig met vernieuwen en proberen hun platform te verbeteren om een ‚Äč‚Äčvoorsprong op hun concurrentie te krijgen. Ze werken voortdurend aan betere loadbalancers, grotere logboekaggregators, geoptimaliseerde serverinstellingen, enzovoort.

Maar in deze race om elkaar te overtroeven, worden problemen geboren. Zelfs de meest verantwoordelijke webhosts maken fouten. En zelfs zonder fouten duiken er wat problemen op in de productie die niet in de enscenering te zien was. Het zal waarschijnlijk niet vaak gebeuren, maar als dat zo is, is het onwaarschijnlijk dat je downtime zult verwachten en de timing zal waarschijnlijk niet handig voor je zijn.

Met uw eigen server werkt niemand eraan, behalve u of uw team. U kunt op uw server werken als u weet dat u een tijdje online bent, de dingen in de gaten kunt houden en eventuele problemen kunt oplossen.

Voor de duidelijkheid, we hebben het hier niet over beveiligingsupdates. Of het nu beheerde WordPress-hosting is of uw eigen server, iedereen zou beveiligingsupdates moeten installeren zodra deze worden vrijgegeven.

  • Stel zelf je eigen diensten samen.

Als u een freelancer of een bureau bent, weet u maar al te goed wat de feest- of hongersnood-cashflow van uw bedrijf is. Wat zou u geven voor een mooi, voorspelbaar terugkerend maandelijks inkomen?

Een onderhoudsplan verkopen aan uw klanten is een goed begin, maar het is niet plakkerig. Het zal het eerste zijn wanneer een klant op zoek is naar kostenbesparingen. Maar wat als u een bundel zou maken met hosting en onderhoud? Het is zeker een stuk moeilijker om hostingproviders te verplaatsen dan om een ‚Äč‚Äčonderhoudsplan te annuleren.

Het hosten van klantlocaties is nauwelijks een nieuw concept, maar de winstgevendheid van hosting kan ertoe leiden dat veel freelancers en agentschappen het idee verlaten. Hoeveel zal uw klant bereid zijn te betalen over de kosten van een beheerde WordPress-host? En met wie zullen ze contact opnemen wanneer hun site niet bereikbaar is?

Zoals we al in # 3 hebben besproken, zijn de kosten voor het hosten van je eigen server extreem laag en dus is de winstgevendheid per klant veel hoger. Dus herbekijk # 1 en begin zelf te leren hoe u WordPress-sites hosten, begin uw reis naar het hosten van uw klantensites en breng mooie, voorspelbare maandelijkse terugkerende inkomsten binnen.

Conclusie

Hoewel hosting van WordPress zelf eng kan lijken voor degenen die het nog niet gedaan hebben, is het eigenlijk gewoon angst voor het onbekende. Door een educatieve aanpak te volgen en te beginnen met sites met een laag risico, kunt u er gemakkelijk in werken met niets-om-niets te verliezen en veel te winnen.

Uiteindelijk krijg je uiteindelijk snellere sites waar je de volledige controle over hebt. U zult vertrouwen hebben in uw hosting, elk deel ervan kennen en merken dat uw sites stabieler zijn dan ooit. Niemand zal sleutelen aan uw serverinfrastructuur terwijl u er niet bent.

Tot slot, met uw nieuwe vertrouwen en de hoge winstmarges van het zelf hosten van WordPress, kunt u beginnen met het hosten van klantensites, maandelijkse terugkerende inkomsten ontvangen en uw bedrijf transformeren naar voorspelbare cashflow.

Hoe klinkt dat voor jou? Wat belet u om op deze reis aan de slag te gaan?

Bron: deliciousbrains.com