5 websites met gratis stockphoto’s die echt zijn en rechten vrij!

Opzoek naar beeldmateriaal voor in een blogpost of in een nieuwsbrief dan is het vaak erg lastig om juist dat plaatje te vinden wat past bij jou onderwerp.  Stockphoto’s zijn daarin bij uitstek de oplossing.  Alleen stockphoto’s zijn niet origineel!  Ze zijn niet duidelijk van jou merk. En komen vaak niet tot zijn recht bij datgene wat jij wilt vertellen.  Echter is het niet erg om z’n foto te gebruiken.  Dit komt omdat de database met echte foto’s namelijk steeds groter begint te worden.

Zit je met je handen in het haar, ben je opzoek naar die ene juiste foto dan zijn deze 5 sites de plekken waar je het zoeken moet:

  1. Unsplash
  2. Pexels
  3. Pixabay
  4. Albumarium
  5. Magdeleine

Van bovenstaande 5 sites is het grote voordeel dat deze foto’s vaak gemaakt zijn door hobbyisten.  Dit zorg ervoor dat die ene foto die past bij wat jij wilt vertellen net iets meer echt is dan de ouderwetse stockfoto.

Rechtenvrij

Die ene foto copy-pasten van Instagram of Pinterest is echt een no-go als het aan ons ligt.  Rechtenvrij beeldmateriaal is zo ontzettend belangrijk tegenwoordig. Evenals het plaatsen van andermans foto’s met toestemming. Gooi geen geld over de schutting door dit simpelweg niet te doen.  De manier waarop je een foto mag gebruiken ligt vaak ook nog eens aan de licentie van de fotograaf. Let dus goed op wat je doet en hoe je dit doet! Ons advies:

Maak zoveel mogelijk gebruik van de bovenstaande 5 websites.