5 feiten over de voordelen van onze high-end WordPress hosting

Een goed presterende website begint steeds belangrijker te worden als het gaat om SEO. Toch is hosting niet het eerste waar je aan denkt bij het optimaliseren van je website voor Google. Hosting is niet direct een ranking factor, dit willen we toch wel duidelijk stellen voordat we verder gaan. Echter is webhosting wel het fundament van je website en hiermee raak je dus toch vele facetten van zoekmachine optimalisatie (SEO) aan. In dit artikel gaan we in op 5 feiten over de voordelen van high-end WordPress hosting voor je WordPress website:

  1. Goede kwalitatieve en betrouwbare hosting zorgt namelijk voor een stabiele website
  2. Performance boost voor je website
  3. Een vertraging van één seconde kan leiden tot een vermindering van 7 procent in conversies
  4. Service niveau van hoogst mogelijke kwaliteit
  5. Passend binnen ieders budget

14 dagen gratis proberen ? Meld je dan nu aan! 

Goede kwalitatieve en betrouwbare hosting zorgt namelijk voor een stabiele website

Goede kwalitatieve en betrouwbare hosting zorgt namelijk voor een stabiele website. Dit is natuurlijk waar iedereen naar opzoek is. Jij maar boven al je bezoekers dus is het simpel om te zeggen dat google dit ook belangrijk acht voor de ranking van jou website. Bij voorkeur kies je daarom ook voor een webhoster die 99,9 procent uptime garandeert. Als je kiest voor een partij die +99 procent garandeert betekend dit toch dat je website er een aantal dagen per jaar uit kan liggen. Met onze High-end WordPress hosting garanderen wij 99,9 procent uptime.

Het feit dat je een aantal dagen in een jaar te maken hebt met downtime voor je website is natuurlijk erg vervelend, maar voor Google kan dit, als dit te vaak gebeurt, ook een negatief signaal zijn. Tip: check real-time de uptime van je website via een tool als Statuscake.

We gaan verder onder de afbeelding:

Performance boost voor je website

Als ik we over performance hebben, dan bedoelen we met name de snelheid van je website. Site speed is namelijk een belangrijke factor voor de performance van je website.

Google heeft site speed als officiële ranking factor toegevoegd aan het zoekalgoritme, niet alleen voor desktop, maar ook voor mobiel. Uit een recent onderzoek van Sparktoro onder 1.500 SEO-specialisten bleek ‘site speed’ op een twaalfde plek te staan als meest bepalende ranking factoren in Google in 2019.

Snelheid is dus belangrijk. Maar wat heeft hosting daar mee van doen en hoe lossen wij dit op?

High-end WordPress hosting servers van PC Patrol zijn geladen met Ubuntu 18.04 LTS en de nieuwste pakketten van Nginx, PHP, MySQL / MariaDB en Redis. Standaardinstallaties, geen rare op maat gemaakte pakketten of vreemde paden. Alles moet zijn waar u het verwacht, geconfigureerd zoals u zou verwachten voor prestaties.

Een vertraging van één seconde kan leiden tot een vermindering van 7 procent in conversies

Uit een onderzoek van Kissmetrics blijkt dat 40 procent van de consumenten een website die meer dan drie seconden nodig heeft om te laden verlaat. Daarnaast hebben ze ontdekt dat “Een vertraging van één seconde kan leiden tot een vermindering van 7 procent in conversies”.  Een reken voorbeeld:

Bij een webwinkel die 15.000 euro per dag omzet, is dit toch een slordige 383.250 euro aan verloren omzet in een heel jaar. Door middel van onze high-end WordPress oplossing kunnen we deze hoge snelheid blijvend garanderen waardoor we flink onder de 3 seconden kunnen blijven.

Service niveau van hoogst mogelijke kwaliteit

Bij High-end WordPress hosting mag je er vanuit gaan dat je een stukje service kunt verwachten van het hoogst mogelijke niveau. Zo zijn onze WordPress ontwikkelaars actief en 24/7 bezig met het bewaken van het platform en eventuele wijzigingen toe te voegen zonder dat u dit merkt. Zo nemen wij bijvoorbeeld automatisch de updates van uw website uit handen, voorzien wij u gratis van een staging omgeving en zit alles netjes achter een firewall waarbij alleen de meest gangbare poorten open zijn. Verder is alles netjes gesloten.

Onze helpdesk zit klaar om u te ondersteunen met al uw vragen op helpdesk@pcpatrol.nl en via de live chat op onze website.

Passend binnen ieders budget

Door de manier waarop wij ons platform hebben opgezet kunnen wij high-end techniek en kwaliteit gerichte service bieden voor een vaste lage prijs vanaf 5 euro per maand.  Wilt u meer weten of gratis 14 dagen onze WordPress hosting oplossing proberen meld u dan aan via de volgende pagina:

Ik wil 14 dagen gratis proberen